Aanvullende zorg

Een aanvullende zorgverzekering is zoals de naam al zegt een aanvulling op de standaard zorgverzekering die u verplicht bent om af te sluiten. Voor een aanvullende verzekering geldt dat deze niet verplicht is en dat u deze kunt invullen zoals u dit zelf wenst.

Heeft u een aanvullende zorgverzekering nodig?

Dat hangt eigenlijk volledig af van waar u allemaal tegen gedekt wilt zijn. Zoals u weet is de basisverzekering zeer beperkt en worden lang niet alle zaken hiermee gedekt. Een aanvullende zorgverzekering kan dus een goede uitkomst bieden om uw zorg zo uitgebreid te maken als u zelf denkt nodig te hebben.

Of u dus echt een aanvullende verzekering nodig heeft hangt dus af van uw gezondheid en uw dagelijkse bezigheden. Als u nooit ergens last van heeft en weinig risico loopt op kwetsuren in het dagelijks leven lijkt een aanvullende verzekering nu niet direct iets waarvoor u zou moeten kiezen. Het kan natuurlijk altijd. Als u denkt veel te moeten gaan betalen voor tandheelkunde kunt u als aanvullende verzekering een tandartsverzekering afsluiten. Vanzelfsprekend is de tandartsverzekering slechts een van de mogelijkheden voor een aanvullende verzekering.

Mogelijkheden aanvullende verzekering

Het is bij de aanvullende verzekering mogelijk om uit diverse pakketten te kiezen die elk zo hun eigen zaken vergoeden. Iedere verzekeraar is overigens eigen baas van wat ze precies aanvullend verzekeren. Hierover is verder niks opgenomen in de wet. Ook zijn verzekeraars van ziektekosten vrij om u te weigeren voor een aanvullende verzekering. Ook heeft u de mogelijkheid om uw aanvullende verzekering elders onder te brengen dan uw basisverzekering. Echter komen hier een hoop voorwaarden bij kijken en we raden dan ook zeker niet aan om dit te doen. Echter behoort dit dus wel tot de mogelijkheden. Overigens staan niet alle zorgverzekeraars hier open voor.

Vorig:

Volgend: