Elke verzekeraar is anders

U moet zich goed beseffen dat een basisverzekering per verzekeringsmaatschappij verscheelt; er zijn slechts enkele onderdelen die iedere verzekeringsmaatschappij moet vergoeden zoals een huisartsen bezoek, maar daarbuiten kan iedere verzekeringsmaatschappij zelf kiezen wat ze wel en niet vergoeden. Het goed uitzoeken per ziektekostenverzekering is misschien veel werk, maar het voorkomt wel dat u voor nare verrassingen komt te staan.

Raadpleeg de voorwaarden

We hebben het in het artikel over de polisvoorwaarden al beschreven, maar het kan geen kwaad om het hier nogmaals te onderstrepen. Het belang van het goed doorlezen van polisvoorwaarden alvorens de knoop door te hakken is extreem belangrijk. U weet waarschijnlijk ook dat een ziektekostenverzekering oversluiten midden in een kalenderjaar haast niet te doen is en als het wel te doen is er vaak een boete door de verzekerde moet worden betaald.

Welke verzekeraar voor ziektekosten is de beste?

Op bovenstaande vraag is geen concreet antwoord te geven. Als er 1 de beste zou zijn voor iedereen zou iedereen natuurlijk zijn of haar ziektekostenverzekering daar afsluiten. Helaas is het niet zo simpel en hangt het van veel factoren af waar u het beste terecht kunt voor uw ziektekosten. Als u enkel een basisverzekering nodig heeft kan de keuze nog vrij eenvoudig zijn, maar voornamelijk als u op zoek bent naar goede aanvullende zorg tegen de juiste prijs kunt u het beste ziektekosten vergelijken met elkaar. Wij raden aan om dit toch wel met minimaal 5 verzekeraars te doen.

Vorig:

Volgend: