Fysiotherapie

Is fysiotherapie nu iets dat in de basisverzekering zit van ziektekosten of moet dit aanvullend worden verzekerd? Nou, dat hangt ervan af om wat voor fysiotherapie het gaat en hoe vaak u er gebruik van wilt maken. Het is namelijk zo dat fysiotherapie gedeeltelijk is opgenomen in de basisverzekering.

Wanneer valt fysiotherapie onder de basisverzekering?

Ben u onder de 18 jaar, dan is het zo dat uw eerste 9 behandelingen bij een fysiotherapeut worden vergoed door uw verzekeraar. Het kan zijn dat uw verzekeraar eventueel nog extra behandelingen vergoed indien er met de eerste behandelingen nog weinig tot geen resultaat is behaald.

Wanneer valt fysiotherapie onder de aanvullende verzekering?

Als u boven de 18 jaar bent valt fysiotherapie onder de aanvullende verzekering. Aangezien er diverse aanvullende verzekeringen zijn per verzekeraar is het belangrijk om te vergelijken. Bij uitgebreide aanvullende verzekeringen worden vaak alle behandelingen bij een fysiotherapeut vergoedt, terwijl dit bij een minder uitgebreid pakket er bijvoorbeeld maar 9 zijn. Dit geldt dan uiteraard voor 1 kalenderjaar.

Hoeveel u uiteindelijk betaalt voor bezoeken aan de fysiotherapeut die buiten uw verzekering vallen is afhankelijk van de tarieven van de fysiotherapeut. Elke fysiotherapeut is namelijk vrij om zijn of haar eigen tarieven te bepalen.

Bent u van plan om naar een fysiotherapeut te gaan en wilt u weten of deze ziektekosten gedekt worden? Raadpleeg dan eerst uw verzekeraar. Het kan namelijk zijn dat uw verzekeraar niet de bezoeken bij elke fysiotherapeut vergoedt.

Vorig:

Volgend: