Overstappen ziektekostenverzekering

Als u wilt overstappen naar een andere ziektekostenverzekering krijgt u hier elk nieuw kalenderjaar de kans toe. Over het algemeen gaat een ziektekostenverzekering op 1 januari in, dus indien u wilt kijken of u zich wellicht ergens goedkoper kunt verzekeren doet u er verstandig aan om dit al in december eens te gaan bekijken en verzekeraars gaat vergelijken.

Ziektekosten vergelijken en overstappen

U heeft de tijd tot 1 februari om een ziektekostenverzekering af te sluiten bij een andere verzekeraar. Indien u hiermee te laat bent zult u een jaar moeten wachten. De meeste mensen beginnen zich al in november te oriënteren voor een nieuwe ziektekostenverzekering. Ze beginnen dan al met ziektekosten vergelijken zodat ze rustig aan kunnen doen en geen overhaaste beslissingen hoeven te maken.

Elk jaar opnieuw vergelijken

Het is zeker aan te raden om elk jaar opnieuw uw ziektekosten te vergelijken en naast die van de concurrerende verzekeraars te leggen. Zo zorgt u er elk jaar voor dat u een scherpe premie blijft betalen. Het zal u verbazen hoeveel er in 1 jaar kan veranderen. Toch zeker in de wereld van de ziektekosten.

Kosten overstappen geld?

Nee, indien u aan het einde van het jaar wilt overstappen kost u dit geen geld. Wilt u echter in het midden van een kalenderjaar overstappen, dan riskeert u hiervoor een boete van uw verzekeraar. Hierover staat in de polisvoorwaarden meer vermeld. Als u een nieuwe ziektekostenverzekering aanvraagt hoeft u meestal uw oude verzekering niet op te zeggen omdat uw nieuwe verzekeraar dit regelt. Vraag dit voor de zekerheid altijd na.

Vorig:

Volgend: