Tegemoetkoming ziektekosten

Wellicht heeft u recht op een tegemoetkoming in de ziektekosten. Als u bijvoorbeeld een handicap heeft kan dit het geval zijn. Door een handicap maakt u vaak extra kosten, waardoor in sommige gevallen er een tegemoetkoming in de ziektekosten plaatsvindt. Overigens vindt een tegemoetkoming voor de ziektekosten niet alleen in zo’n geval plaats. Onder de tegemoetkoming vallen bijvoorbeeld ook uw bezoeken aan de huisarts, hulpmiddelen als rollators en diëten.

Hoe moet u die tegemoetkoming voor u zien?

De tegemoetkoming vindt niet plaats in de vorm van een geldbedrag dat u krijgt, maar in de vorm van aftrek van de belasting. U kunt gemaakte kosten voor dat soort zaken dus volledig of deels aftrekken van de belasting. Voor een volledig overzicht van alle ziektekosten die kunnen worden afgetrokken van de belasting kunt hier klikken.

We raden zeker aan om de lijst zoals die staat vermeldt op de website van de belastingdienst te bekijken zoals die staat beschreven door op bovenstaande link te klikken. Door te weten welke kosten in aanmerking komen voor een tegemoetkoming voorkomt u dat u teveel betaalt. Het is belangrijk dat u weet waar u recht op heeft.

Vorig:

Volgend: