Vergoeding

Om te weten voor welke ziektekosten u in aanmerking komt voor een vergoeding is het belangrijk om de polisvoorwaarden van verschillende verzekeraars door te nemen. Niet alle verzekeraars vergoeden voor dezelfde zorg, dus in uw belang is het goed om te vergelijken.

Steeds minder vergoedingen in basispakket

Alhoewel het met de prijsstijgingen van de premie voor ziektekosten nog wel meevalt is het zeker zo dat er in de loop van de jaren steeds minder vergoedt wordt in het basispakket. Misschien is het aantal zaken waarvoor vergoed wordt nog niet eens zo drastisch afgenomen, maar dat zijn de bedrag die vergoed worden wel.

Bij de meeste verzekeraars was bijvoorbeeld de vergoeding voor een bril nog een zekerheid. Tegenwoordig moet je al blij zijn als dit standaard in het basispakket is opgenomen. Dit heeft natuurlijk ook alles te maken met de bezuinigingen. We betalen meer en we krijgen minder.

De meesten van ons zullen daarom aan de vergoedingen in het basispakket niet genoeg hebben. U komt dan al gauw terecht bij aanvullende verzekeringen. Vaak kunt u aanvullend verzekeringen in diverse categorie├źn waarbij de vergoedingen uiteen lopen. Afhankelijk van hoeveel premie u voor aanvullende zorg overheeft kunt u hier dus verschillende keuzes in maken. Indien u een traplift in uw woning wilt laten plaatsen is het belangrijk dat u weet dat de vergoeding hiervoor niet voortkomt uit de zorgverzekering. Dit betekent echter niet dat u hiervoor niet vergoed kunt worden, maar de vergoeding voor een traplift zal uitgaan van de gemeente. Per geval wordt dit bekeken, maar indien u een gegronde reden heeft voor de plaatsing kunt u zeker op een vergoeding voor uw traplift rekenen.

Vorig: