Ziektekosten buitenland

Weet u hoe het zit met ziektekosten als u op vakantie gaat naar het buitenland of als u in het buitenland gaat wonen? In dit artikelen vestigen we de aandacht op dit onderwerp, omdat het voor veel mensen niet helemaal duidelijk is hoe er met in het buitenland gemaakt ziektekosten wordt omgegaan.

Ziektekosten bij vakantie buitenland

Als het een vakantie naar het buitenland betreft bent u in de meeste gevallen gewoon verzekerd voor eventueel gemaakt ziektekosten. In de meeste gevallen, maar in sommige gevallen dus niet. Dit hangt namelijk af van onderlinge afspraken die worden gemaakt tussen landen over de te dekken ziektekosten.

In deze lijst staan landen met wie Nederland afspraken heeft gemaakt over het dekken van ziektekosten. In de lijst staan de zogenaamde verdragslanden. U ziet dat er ook een heleboel landen niet staan vermeld in de lijst. Hoe het met de vergoeding van ziektekosten zit die gemaakt worden in deze landen zult u zelf even moeten opzoeken in de polisvoorwaarden van uw verzekeraar.

Ziektekosten bij wonen en werken in het buitenland

Als u woont en werkt in het buitenland kunt u vanzelfsprekend geen ziektekostenverzekering in Nederland afsluiten. Woont u in het buitenland, maar bent u werkzaam in Nederland, dan wordt u wel geacht een ziektekostenverzekering in Nederland af te sluiten. Als het andersom is, dus als u werkzaam bent in het buitenland, maar woonachtig bent in Nederland; dan kunt u geen ziektekostenverzekering afsluiten in Nederland.

Bij een studie in het buitenland kunt u gewoon uw Nederlandse ziektekostenverzekering handhaven, mits u niet ouder bent dan 30 jaar. Als u voor onbepaalde tijd naar het buitenland gaat om te wonen of te werken is het slim om contact op te nemen met uw ziektekostenverzekeraar over de gevolgen die dit heeft voor uw verzekering.

Wilt u uw ziektekosten vergelijken bij diverse verzekeraars? Dat kan met de vergelijkingstool.

Vorig:

Volgend: