Ziektekostenverzekering studenten

Bent u een student, dan kunt u in veel gevallen in aanmerking komen voor een korting op uw ziektekosten. Dit kan door een zogenaamde collectieve ziektekostenverzekering voor studenten af te sluiten.

Wat is een collectieve ziektekostenverzekering?

Kort gezegd betekent een collectieve ziektekostenverzekering een verzekering die u afsluit met een collectief. In het geval van studenten betekent dit dat er verzekeraars zijn die een speciale collectieve verzekering voor ziektekosten voor studenten hebben. Door een dergelijke verzekering af te sluiten komt u in eens soort groepsverzekering. U wordt hierbij uiteraard wel als individu behandeld, maar door de grote aanvraag als collectief krijgt u vaak mooie kortingen op uw premie.

Collectief verzekeren maakt ziektekosten niet per se goedkoper

Een grote fout die mensen maken is dat ze denken dat doordat ze korting krijgen door als collectief een ziektekostenverzekering af te sluiten ze de goedkoopste verzekering hebben. Zo is het dus niet. Of u nou een collectieve ziektekostenverzekering voor studenten afsluit of u sluit een dergelijk verzekering af voor uw personeel; dit hoeft niet te betekenen dat u ook daadwerkelijk het goedkoopst uit bent.

Er kunnen gerust verzekeraars zijn die zonder korting een goedkopere premie aanbieden dan de premie die u wordt aangeboden door collectief te verzekeren. Dat is zeker iets om rekening mee te houden. Als u hoort over een collectiviteitskorting bent u snel geneigd te denken dat dit goed is, maar wellicht kan het dus goedkoper. Ga dus nog even door met het vergelijken van ziektekosten ondanks een eventuele mooie kortingsaanbieding.

Vorig:

Volgend: